ŠČITNICA,  BOLEZNI ŠČITNICE, OBŠČITNICE / BIOENERGIJA, BIOENERGETIK

scit1

Vam težave povzroča ščitnica, imate pogosto »cmok« v grlu, ste kronično utrujeni?

Simptomi in znaki, katere ima nepravilno delujoča ščitnica se kažejo, da ste pogosto čisto brez energije, motnje srčnega ritma (prehiter srčni pulz, kadar ščitnica deluje preveč - hipertiroza kot počasen pulz srca, ko je hipotiroza in na visok krvni tlak -bolezni srca), težave z izbuljenimi očmi...Pogosto jo pri bioenergiji povezujemo z depresijo in paničnimi napadi.

Velik vpliv ima tudi na (ne)redni menstrualni ciklus pri ženski (pogosto tudi vzrok ženske neplodnosti), uravnava telesno temperaturo, bolezni pa imajo tudi moški kot tudi najmlajši - pri otroku. Motnje v delovanju ščitnice se kažejo tako, da določene ljudi stalno zebe, spet drugim pa je vroče in imajo pretirano znojenje, kot pridobivanje na teži "brez" razloga ali pa se ne morete zrediti, povzroča tudi motnje spanja - nespečnost in osteoporozo kosti, mišične slabosti, tipični znaki so tudi izbuljene oči. Nepravilno delovanje ščitnice in obščitnic so pogosti vzroki tudi za kalcinacije v mišicah in sklepih, kar pogosto povzroča trdovratne bolečine prizadetih mest. Kronične driske (sindrom nervoznega črevesja) ali pa pogosto zaprtost (leno črevo) so vplivi nepravilnega izločanja ščitničnih hormonov.

Pogosto so vzroki bolezni ščitnice prekomeren stres in geopatski vzroki (ti delujejo na organe stalno ponoči, prav med spanjem, so tudi hkrati dejavniki, kateri pogosto onemogočajo učinkovito zdravljenje ne glede na metode). Simptomi in znaki za tumor, karcinom, raka na ščitnici so običajno lahko oteklina na vratu, spremenjen glas tudi težave z požiranjem.

KAKO NARAVNO URAVNATI ŠČITNICO IN HORMONE, IZBOLJŠATI - URAVNOVESITI  NJENO DELOVANJE, ZMANJŠATI KRONIČNO VNETJE, ČE ZDRAVILA NE POMAGAJO IN JE VAŠA PREHRANA ZDRAVA?

odpravljanje tezave s scitnicoAlternativno zdravljenje ščitnice na naraven način, obščitnic z bioenergijo je usmerjeno in daje dobre rezultate. Učinkovito zmanjšuje stres in krepi  in stimulira imunski sistem človeka, kateri je ključni za ozdravitev katerekoli bolezni. Nepravilno delovanje  imunskega sistema povzroča številne avtoimune, kronične in rakave bolezni, pogosto te "brez" razloga. Ko se vzpovstavi delovanje hormonov ščitnice, se s tem ponovno vzpodbudi tudi rast las, izboljša se koža, nohti niso tako več lomljivi, tudi ko so prisotne ciste na ščitnici...

Bioenergijska terapija za odpravljanje težave s ščitnico učinkovito deluje tudi na daljavo!

Bolezni ščitnice so pogosto povezane z stresom,  v določenih primerih pa razna zdravila kot tudi kemoterapija ima različne vplive na ščitnico, saj imajo veliko stranskih učinkov - priporočamo tudi v teh primerih bioenergijske terapije, za odpravljanje posledic toksinov kemoterapije.

 Ščitnica tvori in izloča hormon tiroksin in trijodtironin. Oba hormona povečata sintezo beljakovin, ki so potrebne za spodbujanje celičnega dihanja.

KAKO VEMO, ALI SE NAM BLIŽAJO TEŽAVE ŠČITNICE - PREVENTIVNI PREGLED, KO ŠE NISO IZRAZITI ZNAKI IN SIMPTOMI BOLEZNI?

Priporočamo naš alternativni pregled celega telesa z sistemom Aura Gdv. V auri človeka so zapisi, žarišča bolezni vidni dosti preje pred nastankom v fizični obliki, ko je že podana diagnoza. Pravočasno ukrepanje in zdravljenje ščitnice je zatorej velikega pomena.

 

 

Bolezni ščitnice povzročajo: povečano izločanje ščitničnih hormonov (hipertiroza)

zmanjšano izločanje ščitničnih hormonov (hipotiroza), povečana ščitnica (golša)

bolezen scitnice<povečana ščitnica (golša ) je lahko navzven ali navznoter - v  primeru ko je povečana navznoter je bolj nevarno, saj bi lahko bile težave povezane z dihanjem, lahko se dogaja pogosti kašelj.

HIPERTIROZA ŠČITNICE

Gre za povečano izločanje tiroksina - s tem se poveča presnova in toplota, oseba hujša.

GRAVESOVA BOLEZEN (BAZEDOVKA)

Je avtoimuno obolenje. Obolevajo ženske med 30. in 40. letom starosti.

Znaki bazedovke so: hujšanje, izbokle oči, tahikardija (motnje srčnega ritma), driske, mišična šibkost, visoka temperatura;

HIPOTIROZA

Pri hipotirozi gre za zmanjšano delovanje ščitnice, osebe navadno pridobivajo na teži. Pri otrocih pa prirojena (hipotiroza) povzroča zmanjšane umske sposobnosti, nizko rast in čokatost

HASHIMOTO - Avtoimuna - kronična  vnetna bolezen ščitnice, običajno se lahko pojavi po 50. letu starosti. Kronični hashimotov tiroiditis postopoma začne upočasnjevati delovanje ščitnice. Vzroki so nepravilno delovanje imunskega sistema, saj ta deluje proti lastnemu telesu. Hhrati je ta tudi pogosto vzrok tudi za rak, saj ne prepozna telesu  tuje celice (benigne kot maligne) in je tako ne uniči pravočasno.

BOLEZNI OBŠČITNICE (PREVEČ ALI PREMALO KALCIJA, OSTEOPOROZA)

Uravnavajo količino kalcija v krvi.  Kalcij ima pomembno vlogo v našem telesu: sestavlja kosti, sestavlja biološke membrane, vpliva na prevajanje vzburjenja po živcih, omogoča izločanje hormonov v kri, pravilno delovanje encimov, je dejavnik pri strjevanju krvi itn.

HIPER- PARATIROIDIZEM - povečuje se raven kalcija v krvi - hiperkalcemija (pojavi se pomanjkanje teka, slabost, bruhanje, hujšanje, zaprtje, žejo, sečni kamni, hipertenzija, kalcinacije v sklepih in mišicah itn.;)

HIPO -  PARATIROIDIZEM - zmanjšana raven kalcija (pojavijo se duševne motnje, mravljinčenje po udih, težko dihanje, nehoteni mišični krči, lasje in dlake izpadajo itn.;

 

••PRIPOROČAMO: Za učinkovitejše alternativno  zdravljenje ščitnice z bioenergijo našo izmero geopatskih sevanj ( v številnih primerih je to vzrok ) ter eventuelni računalniški GDV pregled celotnega organizma -AURA!!

Bioenergija poteka v ciklu 4 dni. Po potrebi bioenergetik cikel terapij ponovi za bolezni ščitnice ( hipertiroza, hipotiroza, hashimoto, gravesova bolezen - bazedovka, rak ščitnice).

 

Altera 2011 - Vse pravice pridržane | Zemljevid strani | Izjava o zasebnosti | Izdelava spletne strani: WSI