ŠČITNICA,  BOLEZNI ŠČITNICE, OBŠČITNICE / BIOENERGIJA, BIOENERGETIK

scit1

Vam težave povzroča ščitnica, imate »cmok« v grlu?

Alternativno zdravljenje ščitnice, obščitnic z bioenergijo je usmerjeno in daje dobre rezultate.

Bolezni ščitnice so pogosto povezane z stresom, saj je žleza zelo občutljiva na stres.

 

Ščitnica tvori in izloča hormon tiroksin in trijodtironin. Oba hormona povečata sintezo beljakovin, ki so potrebne za spodbujanje celičnega dihanja.

 

Bolezni ščitnice povzročajo: povečano izločanje ščitničnih hormonov (hipertiroza)

zmanjšano izločanje ščitničnih hormonov (hipotiroza), povečana ščitnica (golša)

<povečana ščitnica (golša ) je lahko navzven ali navznoter - v  primeru ko je povečana navznoter je bolj nevarno, saj bi lahko bile težave povezane z dihanjem, lahko se dogaja pogosti kašelj.

HIPERTIROZA ŠČITNICE

Gre za povečano izločanje tiroksina - s tem se poveča presnova in toplota, oseba hujša.

GRAVESOVA BOLEZEN (BAZEDOVKA)

Je avtoimuno obolenje. Obolevajo ženske med 30. in 40. letom starosti.

Znaki bazedovke so: hujšanje, izbokle oči, tahikardija (motnje srčnega ritma), driske, mišična šibkost, visoka temperatura;

HIPOTIROZA

Pri hipotirozi gre za zmanjšano delovanje ščitnice, osebe navadno pridobivajo na teži. Pri otrocih pa prirojena (hipotiroza) povzroča zmanjšane umske sposobnosti, nizko rast in čokatost

HASHIMOTO - Avtoimuna  vnetna bolezen ščitnice

BOLEZNI OBŠČITNICE

Uravnavajo količino kalcija v krvi.  Kalcij ima pomembno vlogo v našem telesu: sestavlja kosti, sestavlja biološke membrane, vpliva na prevajanje vzburjenja po živcih, omogoča izločanje hormonov v kri, pravilno delovanje encimov, je dejavnik pri strjevanju krvi itn.

HIPER- PARATIROIDIZEM - povečuje se raven kalcija v krvi - hiperkalcemija (pojavi se pomanjkanje teka, slabost, bruhanje, hujšanje, zaprtje, žejo, sečni kamni, hipertenzija, itn.;)

HIPO -  PARATIROIDIZEM - zmanjšana raven kalcija (pojavijo se duševne motnje, mravljinčenje po udih, težko dihanje, nehoteni mišični krči, lasje in dlake izpadajo itn.;

 

••PRIPOROČAMO: Za učinkovitejše alternativno  zdravljenje ščitnice z bioenergijo našo izmero geopatskih sevanj ( v številnih primerih je to vzrok ) ter eventuelni računalniški GDV pregled celotnega organizma -AURA!!

Bioenergija poteka v ciklu 4 dni. Po potrebi bioenergetik cikel terapij ponovi za bolezni ščitnice ( hipertiroza, hipotiroza, hashimoto, gravesova bolezen - bazedovka, rak ščitnice)

 

Altera 2011 - Vse pravice pridržane | Zemljevid strani | Izjava o zasebnosti | Izdelava spletne strani: WSI